Games Weekly

Sziasztok! :) Jackmorf vagyok, videó játék fan :D. Másik érdeklődésem még az írás, így párosítva a kettőt megszületett ez a blog, amely a kortárs videó játékok értékeléséről, és egyéb kritikákról, hírekről, érdekességekről szól. Jó olvasást! :)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Vágjunk bele

2012.12.11. 17:09 Jackmorf

Gyönyörű szép napot!

Name's Morf, Jack Morf.

Szóval Jackmorf vagyok kedves hölgyeim és uraim, egy két MMO-ból ismerhettek is, (WOW, GOA, GW2, stb.) de irodalmi művem ezen a néven még nem jelent meg. Szenvedélyem a videó játékok, és az írás. De érdekes módon soha nem írtam még videójátékokról. Egyszer volt egy kritikám az L.A. Noire-ról de jelentéktelen. Viszont most elérkezettnek láttam az időt, hogy megosszam veletek tapasztalataim és véleményem a kortárs videójátékok körében. Koromnál fogva a legkorosabb darab ami a kezemben volt az még valamelyik későbbi Mario az unokaöcséméktől, így sajnos én lemaradtam mind Zeldáékról és Megamenékről, bár azért egy alap ismeret onnan is megvan, végtére ők a mai csodák ősei. :) Saját tulajdonban Starsky & Hutch, Crazy Taxi, Ford Racing, stb. tudnék felsorolni mint pályakezdés, aztán jött az első komolyabb játékom a San Andreas. Erről tudnék a legtöbbet mesélni (no meg a Gates of Andaronról, de az ráér :P) mivel még mindíg emlékszem a csomagolás szagára is, annyira imádtam azt a játékot, és állítom nincs jobb gangster TPS a San Andreasnál a mai napig. Jó persze most előjöhet mindenki h nadehát a GTA 4 grafikái így meg úgy meg a Saints Rowba mennyire lehet őrültködni, akkor is a San Andreasnak egy olyan hangulata volt amit talán a késő tavasszal érkező GTA 5 tud esetleg felülmúlni, de lehet csak a Los Santos miatt visszatérő San Andreasi emlékek beszélnek belőlem. Persze attól hogy ott kezdtem megvolt még a GTA 3 is, meg a Vice City, sőt játszottam még az első GTA-val is egy időben, de csak kipróbálásból. Ezek után jött még az első Saints Row amire így emlékszem mint mérföldkő régről, de sokminden volt, és részletesen szeretnék róluk beszélni, úgyhogy itt az ideje elkezdeni, módszeresen. :)

Először is készítettem egy listát, azokból a játékokból amik véleményem (és sok más kritikus véleménye) szerint abba a ketegóriába tartozik, amelyet csak úgy hívunk: Must-have. Angolul kevésbé tudóknak fordítva "muszály, hogy meglegyen". (Elég hülyén hangzik ezért is maradok a jövőben az eredeti kifejezésnél.)

Szóval lássuk csak:

Grand Theft Auto

Saints Row

Call of Duty

Battlefield

Assassin's Creed

Mass Effect

Red Dead Redemption

Fable

És még talán a BioShock is idetartozik, de azt csak a jövő héten lesz szerencsém először kipróbálni. :S (hatalmas hiba egyesek szerint...)

Persze ezen kívül még vannak nagyon jó játékok is, mint pl. a Prototype vagy a Mafia 2, de ezek az igazi nagy nevek, amikből már nem egy darab készült, és kivívták maguknak az elismerést.

Jah és vegyétek figyelembe, hogy az én értékrendemben a sportjáték és a zombis játék csak mellékkategória, de elismerem a FIFA, Resident Evil, Dead Island stb. sikerét is.

De ha már itt tartunk lássuk az én értékrendemben mi számít fő kategóriának és mi nem:

Fő kategóriák:

  • FPS
  • TPS
  • Kalandjáték
  • RPG, MMO, MMORPG

Mellék, egyéb kategóriák:

  • Horror / zombik
  • Stratégia
  • Autós/motoros verseny, meg egyéb versenyjáték
  • Sport
  • Manager
  • Szimulátor
  • Bunyós játék
  • Partyjáték
  • az összes többi...

Lehet ezzel sokan nem értenek egyet, de nem hiszem h egy Farming Simulator 2013-at egy szinten lehetne értékelni mondjuk egy Call of Duty-val vagy egy WoW-val...

Na de ennyit így elöljáróban, kezdem is magát az első értékelést, akinek bármi kérdése, észrevétele, mondandója van az megteheti kommentben vagy a következő email címen: jackmorf@gmail.com

Üdv.: Jack :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gamesweekly.blog.hu/api/trackback/id/tr734960100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása